Aktivnosti

Festival mladih Idemo otok

IDEMO OTOK festival postoji već niz godina, a ove godine će se održati 5. i 6. srpnja 2013.
Glavni cilj ovog projekta je umrežavanje udruga, spajanje iskustava i aktivnosti udruge mladih i spajanje/umrežavanje posjetitelja festivala IDEMO OTOK iz regije. Dalji ciljevi ovog projekta su osvještavanje i poticanje na umrežavanje mladih, aktivizam i volonterizam te upoznavanje s radom udruga mladih kroz Sajam udruga.

Oko 4000 mladih posjetitelja, srednjoškolaca, studenata i drugih sudionka festivala moći će slušati poznate rock bendove iz Hrvatske i Europe te niz hrvatskih demo bendova koji će i ove godine uspjeti profilirati svoj zvuk te privući mlade za bavljenje glazbom, aktivizmom i volonterizmom. Ovim festivalom želimo staviti sjeverozapadnu Hrvatsku na festivalsku kartu Hrvatske i regije, promovirajući suradnju uz Svjetski dan suradnje početkom srpnja i poticati uključenost mladih u rad lokalne zajednice.

Kroz pregršt kreativnih radionica instrumenata, snalaženja u prirodi, nakita, kuhanja i drugih, uz dvije pozornice, zajednički nazivnik bit će druženje i upoznavanje uz glazbu. Za posjetitelje koji dođu biciklom do Otoka pripremit ćemo nagrade, prodavat ćemo prazne vreće za smeće uz povratnu “kauciju” napunjenom vrećom smeća – akcija ZA ZELENI OTOK u sklopu Festivala.
Raznovrsnost i privlačnost programa Festivala trebala bi privući sve supkulture mladih iz najmanje 2 županije (Varaždinske i Koprivničko-križevačke) te uspjeti osvijestiti i usaditi potrebu za društvenom uključenošću i ekološkim aktivizmom kroz sadržaje primjerene mladima i univerzalni jezik – glazbu.