TYI “Forgotten treasure”

Forgotten treasure – Let’s discover it

Transnacionalna Inicijativa Mladih Zaboravljeno blago – Otkrijmo ih! je projekt koji vodi organizacija iz Poljske – koordinator, te partneri iz Hrvatske, Mađarske i Litve. Sudionici su mladi ljudi u dobi od 15 do 30 godina. Oni su studenti i volonteri, i oni su motivirani napraviti neke promjene u svom mjestu stanovanja, kako bi saznali nove sadržaje i naučili cijeniti stvari koje su oko njih, ali su do sada bile nezapažene od strane većine ljudi.

Glavni cilj ovog projekta je poticanje na aktivnosti u lokalnoj zajednici, među mladima iz ruralnih ili nerazvijenim područjima. Projekt će donijeti nekoliko rezultata: web stranice s prikupljenih podataka o “blagu” – kao što su opis i fotografije, izložba s rezultatima projekta i plakata za promicanje inicijative.

Mladi će tražiti jedinstvena mjesta, predmete koji su skriveni, zaboravljeni i članovi tima će ih otkriti i promovirati uz pomoć online alata – Web stranica.

Ovaj projekt može imati veliki utjecaj na mlade koji su uključeni u organizacijama i isto tako, cijeloj lokalnoj zajednici. Svi oni će unaprijediti svoje znanje o povijesti i okolišu od odabranog područja, a ono što je važno, oni mogu pronaći informacije o mnogim novim atrakcijama na internetskoj stranici projekta na nekoliko jezika.

Održati će se dva transnacionalna projektna sastanka za mlade tijekom ove inicijative. To će biti prilika za njih da upoznaju jedni druge, saznaju što njihovi partneri misle o projektu, kako će oni raditi za postizanje ciljeva i oni mogu razmijeniti mišljenje, iskustvo i ideje vezane uz projekt.

Projekt će donijeti korist za sve sudionike – poput novih vještina, osobni razvoj – od mladih i osoblja organizacije, postavljanja novih veza, poboljšanja promocije regijama, uvid o lokalna pitanja iz međunarodne perspektive.

Za detalje pogledajte na web stranici projekta: http://tgy-forgottentreasure.prv.pl/cr_project/